Vraogen?

Wat is de kostprijs van de begeleiding?

De begeleiding is gratis. Er wordt enkel een kleine bijdrage gevraagd voor het kamp en de gezinsactiviteiten.

Hoe lang duurt de begeleiding?

De begeleiding duurt ongeveer anderhalf jaar. De duur is sterk afhankelijk van gezin tot gezin.

Hoe kan ik dagbegeleding aanvragen bij de Trompet?

De Trompet is rechtstreeks toegankelijk. Je kan dus zelf contact opnemen met de Trompet. De hulpverleners zullen je contactgegevens en hulpvraag noteren. Daarna zal een team van Onze Kinderen terug contact opnemen.

Waar en wanneer zijn die gezinsgesprekken, en wie neemt er aan deel?

Om de veertien dagen is er een gesprek. Soms kan het een even nodig zijn om dit wekelijks te doen, andere momenten kan er dan weer gerust wat meer tijd overgaan. Meestal komen we bij jullie thuis langs, maar eventueel kunnen de gesprekken ook plaats vinden in de Trompet. Hiervoor zoeken we een moment dat voor iedereen het best past. Soms zijn er gesprekken met één ouder, soms met beide ouders zonder jongere, soms met iedereen tezamen.

Wat komen jullie doen bij ons thuis?

Wij zijn geen inspectie. Je huis wordt dus niet gecontroleerd! We willen met jullie praten. Door middel van gezinsgesprekken zoeken we samen naar oplossingen. Soms geven we jullie advies. We leggen dus geen bevelen op. Jullie krijgen de tijd om alle problemen aan te pakken in het gezin.

Waarom moeten de kinderen tijdens de vakantie komen naar het dagcentrum?

Als de jongeren twee maanden niet naar het dagcentrum zouden komen, dan kunnen we eigenlijk niet meer spreken van een echte begeleiding. Bovendien is dit dikwijls een periode van verveling en hierdoor ook spanning thuis. Op het dagcentrum proberen we te zorgen voor voldoende afwisseling: vorming, individuele activiteiten, groepsactiviteiten, enz. Daarbij komen er nog een aantal extra’s: daguitstappen en kampen.